Welkom
Praktische info
Abonnees
Zwemlessen
Doetsekom
Groepen

13 juli 2023

DE DOETSEKOM BEHAALT LICENTIE NATIONALE ZWEMDIPLOMA'S

Afgelopen week heeft De Doetsekom uit Giessenburg de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. Daarmee voldoen wij aan de meest recente kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor de Nationale Zwemdiploma’s - het Zwem-ABC – uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).

Afzwemmen in buitenbad De Doetsekom
Afgelopen zaterdag mocht Mary de Groot van der Plas met ruim 40 jaar ervaring als bad juf voor het eerst bij de Doetsekom de ABC zwemdiploma’s uitreiken. Dit gebeurde onder toeziend oog van Hennie Pool (gedelegeerde van de NRZ). We ontvingen van haar complimenten voor het niveau van de zwemvaardigheden van de kinderen die afzwommen & over de uitstraling van onze gehele accommodatie.

Erik Willems (regioadviseur regio West NRZ) voegde tijdens de overhandiging van het certificaat hieraan toe “Het is uniek dat er in buitenzwembaden zwemles gegeven wordt. Doordat kinderen minder referentiekader hebben dan in een binnenbad, leren ze nog zelfstandiger te zwemmen. Een meerwaarde voor Giessenburg en omgeving dat de Doetsekom nu ook de licenties heeft om af te zwemmen voor het Zwem-ABC. Op deze manier kunnen ouders heel bewust kiezen voor kwaliteit. Proficiat!”

 

Over de Nationale Raad Zwemvaardigheid
Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen: de Examenregeling Nationale Zwemdiploma's. Met de invoering van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s krijgt de klant meer duidelijkheid. De Doetsekom is als zwemlesaanbieder door de NRZ getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemonderwijzer gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemonderwijzer voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

 

Aanbod zwemlessen
Zwembad de Doetsekom is nog tot eind september geopend. Voor dit seizoen zijn er nog beperkte mogelijkheden voor instroom in reguliere groepen en/ of het maken van een afspraak voor privé zwemles. Op zaterdag 19 augustus en zaterdag 30 september organiseren we nogmaals een Doetsekom Afzwemfeest voor diploma ABC. Voor seizoen 2024 is het al mogelijk om je aan te melden voor zwemles via info@dedoetsekom.nl