Welkom
Praktische info
Abonnees
Zwemlessen
Doetsekom
Groepen

11 juni 2023

GESLAAGDE TWEEDE EDITIE DOETSE TRIATHLON

Afgelopen zaterdag vond de 2de editie van de Doetse Triathlon plaats in Giessenburg. Met 122 deelnemers aan de start (individueel & teamverband) kijken we terug op een geslaagd sportief evenement.

Om 9.30 uur gaf wethouder Bram Visser van Gemeente Molenlanden het startschot voor de KIDS run met 23 deelnemers. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van dergelijke sportieve evenementen voor de gemeente Molenlanden en gaf hij een dik compliment aan alle vrijwilligers van de Doetsekom, Extra Running, Beter Doen en de Oranjebrigade voor de organisatie.


Doetse Triathlon KIDS run

De deelnemende kinderen gingen de uitdaging aan door 50 meter te zwemmen, 5 kilometer te fietsen en 1,2 km hard te lopen. Allemaal finishten ze binnen 35 minuten! Tristan van Boven was de snelste deelnemer op individuele basis met een tijd van 23:14 minuten, het team van Max – Tren en Thijmen kwam als eerste binnen in een tijd van 21.25 minuten.

Doetse Triathlon individueel & teams
Aansluitend klonk om 10.30u het startschot voor de 15+ run waarbij 500 meter gezwommen werd, ruim 20 km gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Vooral het laatste onderdeel was voor menig deelnemer pittig, mede gezien de oplopende temperaturen. Toch wist iedereen binnen 1 uur en 50 minuten de eindstreep te halen. Dagwinnaar op individuele basis was Robin Iking met een tijd van 1.04.17. Het team Barbera de Bruin – Teus van Dijk en Wouter de Bruin eindige als eerste met een tijd van 1.05.56.


Editie in 2024
Voor volgend jaar staat de derde editie van de Doetse Triathlon op 8 juni op de kalender. Wij wensen potentiële deelnemers alvast veel succes en plezier met de voorbereidingen.