Welkom
Praktische info
Abonnees
Zwemlessen
Doetsekom
Groepen

8 juni 2024

MEER DAN 150 DEELNEMERS BIJ 3e DOETSE TRIATHLON!

Zaterdag 8 juni verschenen meer dan 150 deelnemers vanuit 6 provincies (Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland en Friesland) aan de start bij de 3e Doetse Triathlon in Giessenburg. Dit sportieve spektakel bij de Doetsekom - in samenwerking met Beter Doen en BWP Runners – is mede mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers.

Meedoen is belangrijker dan winnen
De Doetse Triathlon is een recreatief evenement, waarbij we het motto hanteren ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Na het startschot zwemmen deelnemers vanaf 15 jaar en ouder 500 meter (10 banen in het 50 meter bad), fietsen aansluitend 20 kilometer en lopen daarna nog 5 kilometer. Gelet op het aantal deelnemers, klonk om 10.30 uur het startschot voor run1 en aansluitend om 10.50 uur voor run 2. Onderstaand de uitslagen per run:

Uitslag RUN1
Erik van Gelder uit Schelluinen (M) 01.06.37
Wenda Zuiddam uit Rotterdam (V) 01.08.42

Uitslag RUN2
Edwin de Ruiter uit Giessenburg (M) 01.06.07
Ilona van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam (V) 01.27.10

In RUN2 zijn ook maar liefst 19 teams gestart, waaronder 7 teams van de Lange Wei. Deze teams bestonden uit 2 of 3 deelnemers. Hierbij noteerde TTT team van Thomas Verschoor, Timme Schep en Thijs Bok uit Sleeuwijk de snelste tijd (01.03.32).


KIDSrun
Met dank aan jongerenwerk de Halte was er dit jaar wederom een gratis KIDSrun voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Maar liefst 35 deelnemers stonden stipt 9.30 uur aan de start, waar wethouder Bram Visser (Gemeente Molenlanden) het startschot gaf.

Voor hen waren de afstanden: 150 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1,2 km (hard)lopen. Arend Vogelaar uit Dordrecht noteerde een tijd van 00.19.52 en was daarmee de snelste jongen. Anne Lisman uit Werkendam was met 00.24.40 het snelste meisje.


Meedoen voor het goede doel
Onder de deelnemers van de KIDSrun hebben 7 jongens uit Hardinxveld-Giessendam individueel meegedaan onder de naam ‘Team Tijs’. Zij wilden een sportieve prestatie neerzetten om zo hun zieke vriend Tijs te laten weten dat er aan hem gedacht wordt, hem een hart onder de riem te steken en geld op te halen voor het goede doel. Dit laatste is zeker gelukt, want zij maakte na de finish bekend maar liefst EURO 650,- opgehaald te hebben. Tijs ontving een pakket met LEGO van zijn vrienden en namens de Doetsekom overhandigde Mariëlle de Bruijn aan alle jongens een voucher om dit seizoen een dag te komen zwemmen en genieten.


Zeer geslaagd sportief evenement
“Het is prachtig om te zien dat enerzijds veel vertrouwde abonnees de uitdaging aangaan, maar dat we ook veel deelnemers en publiek mogen verwelkomen die nog niet bekend zijn met ons buitenbad”, zegt Kees Commijs (beheerder). “Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagd sportief evenement waarbij alle deelnemers binnen 110 minuten de finish hebben bereikt. We willen alle sponsoren en vrijwilligers nogmaals bedanken en zijn dankbaar dat het team EHBO-ers niet in actie heeft hoeven komen gedurende deze ochtend. De datum van 2025 zal op korte termijn bekend worden gemaakt. Inschrijven voor de volgende activiteit – de Zwem4daagse van 1 tot en met 4 juli a.s. - kan al via www.dedoetsekom.nl


Check voor een compilatie ons Instagram account.

Credits drone beelden door: @drone.pilot0184 (Instagram)