Welkom
Praktische info
Abonnees
Zwemlessen
Doetsekom
Groepen

9 september 2024

EERSTE EDITIE 'SWIM2FIGHT CANCER TEAM ESTAFETTE' EEN GROOT SUCCES!

De eerste editie van de 'Swim2Fight Cancer Team Estafette', een initiatief van zwembad de Doetsekom en Zwemanalyse, is vrijdagavond een groot succes geworden. In het 50-meter buitenbad van Giessenburg zwommen 51 enthousiaste deelnemers, verdeeld over 15 teams, voor het goede doel. Samen hebben zij een indrukwekkend bedrag opgehaald voor onderzoek naar kanker.

Een sportieve en hartverwarmende avond
Het evenement begon om precies 17.00 uur met het startschot voor de estafette, waarbij elke 15 minuten van zwemmer werd gewisseld. Het buitenbad was gevuld met energie en enthousiasme, terwijl het publiek en de vrijwillige toezichthouders & banentellers langs de kant de zwemmers aanmoedigden. De sfeer werd gedurende de avond verder verhoogd door de muziek die uit de speakers schalde en het muzikale duo Patchouli dat het laatste uur van de estafette op muzikale wijze begeleidde.


Prijswinnaars van de avond
Om 20.00 uur werd de estafette afgesloten en werden de donatietellers ‘bevroren’. Het team 'The Four Mermaids' wist de meeste donaties op te halen met een prachtig bedrag van €4373,-. Zij ontvingen hiervoor de prijs voor het team met de hoogste opbrengst, een cheque om Sampan te varen incl. borrelplank op de Giessen.

De aanmoedigingsprijs, een appeltaart, werd uitgereikt aan het team 'Beter Doen Sporty Splashers', dat in totaal 108 banen zwom en daarmee het minst aantal banen voltooide van de 15 teams. Daarnaast ging de zwemclinic-prijs van Zwemanalyse, inclusief de wisselbeker, naar het team 'Down Under Girls'. Dit team had vooraf aangegeven 150 banen te willen zwemmen en eindigde op een indrukwekkende 148 banen.


Een prachtige opbrengst voor onderzoek naar kanker
Na afloop van het zwemfestijn ontvingen alle deelnemers een 'Swim to Fight Cancer'-medaille als dank voor hun inzet. Het hoogtepunt van de avond was de overhandiging van een cheque ter waarde van €22.628,- aan Judith van Fight Cancer. En het mooie is: op het moment van schrijven van dit bericht blijft de teller doorlopen met donaties die na 20.00 uur nog zijn binnengekomen, we staan nu al op € 23.238,-!

Het is bijzonder dat we binnen 2 maanden zo'n betekenisvol evenement konden neerzetten met elkaar!


Mariëlle de Bruijn van de Doetsekom sprak vol trots: “Namens de Doetsekom willen we alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, publiek, sponsoren en het team van Zwemanalyse hartelijk bedanken voor dit geweldige resultaat. Het is bijzonder dat we binnen twee maanden samen zo’n betekenisvol evenement konden neerzetten met elkaar. Het buitenbad is nog tot en met 30 september dagelijks geopend, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om banen te blijven zwemmen en zo te werken aan een gezonde levensstijl. We kijken ernaar uit om in het najaar het evenement te evalueren en plannen te maken voor een tweede editie in 2025.”


Voor meer informatie mail naar info@dedoetsekom.nl.
Donatie doen? Ga naar FightCancer