Welkom
Praktische info
Abonnees
Zwemlessen
Doetsekom
Groepen

30 september 2025

DOETSEKOM ZWEMSEIZOEN 2024 - EEN JAAR OM TROTS OP TE ZIJN!

Giessenburg, 30 september – De laatste zaterdag van september stond bij De Doetsekom in Giessenburg in het teken van het Doetsekom Afzwemfeest! We zijn verheugd te kunnen melden dat er dit seizoen 55 diploma’s A, B of C zijn uitgereikt.

In het laatste weekend van het zwemseizoen behaalden zeventien kinderen hun zwemdiploma. Ze werden toegejuicht door talloze ouders, grootouders, broertjes en zusjes. De jonge waterratten lieten zien wat ze tijdens de zwemlessen geleerd hadden.


Elk kind leert op zijn eigen tempo en heeft zijn eigen unieke verhaal
We begeleiden de kinderen stap voor stap in hun leerproces. Zoals badjuf Mary het mooi zegt: "Het is geweldig om te zien hoe elk kind in zijn eigen tempo groeit en vertrouwen in het water krijgt. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal, en dat maakt het zo bijzonder." Als team zijn we dan ook ontzettend trots dat we in seizoen 2024 maar liefst 35% meer kinderen hebben geholpen hun NRZ-diploma A, B of C te behalen (t.o.v. 2023). In het 50-meter buitenbad van de Doetsekom hebben we hen niet alleen zelfvertrouwen gegeven, maar ook essentiële vaardigheden die van pas zullen komen in onze waterrijke omgeving.

Inschrijvingen seizoen 2025 geopend
In ons 55-jarig jubileumjaar staan de zwemlessen opnieuw centraal in ons aanbod. De aanmeldingen via onze website stromen al binnen en we verwachten een aanzienlijke groei in het aantal kinderen dat wekelijks deelneemt aan groeps- of privélessen. Dit jaar willen we bij voldoende animo ook survivallessen voor de jeugd aan ons aanbod toevoegen, om hen nog beter voor te bereiden op allerlei situaties in het water.

Daarnaast bieden we tijdens de zomervakantie weer de populaire Summer Swim-lessen aan, perfect voor kinderen die extra willen oefenen of elders een zomerstop hebben. Voor informatie over privé lessen voor alle leeftijden of de borstcrawlcursus/ bikkeltraining voor volwassenen stuur je een mail naar info@dedoetsekom.nl.


Vacature zweminstructeur: we breiden ons team uit!
Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, zijn we op zoek naar nieuwe teamleden. Wil jij de uitdaging aangaan om jonge waterliefhebbers te begeleiden naar meer zelfvertrouwen en zwemvaardigheid? Of heb je er plezier in om volwassenen te helpen hun zwemtechnieken te perfectioneren in ons prachtige buitenzwembad? Geïnteresseerden nodigen we uit contact met ons op te nemen via info@dedoetsekom.nl. Tijdens een persoonlijk gesprek geven we ook graag een toelichting op onze plannen en de status voor de bouw van een binnenzwembad, zodat we 12 maanden per jaar les kunnen gaan geven.